V Turecku vybuchlo auto plné výbušnín, zomrelo päť ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Samovražedný atentátnik zaútočil v Kábule na cudzincov
Najmenej desať obetí na životoch a 60 zranených si dnes vyžiadal samovražedný atentát, ktorý sa odohral v afganskej metropole Kábul. Informoval o tom hovorca ministerstva zdravotníctva. Podľa neho terčom útoku spáchaného pomocou auta naloženého výbušninami bol konvoj s cudzincami. Väčšina obetí sú však civilisti, spresnili nemocničné zdroje v Kábule. Podľa afganského ministerstva zahraničných vecí je medzi obeťami aj najmenej jeden cudzinec. Foto: SITA/AP

Diyarbakir/Istanbul 14. januára (WebNoviny.sk) – Päť mŕtvych a najmenej 36 zranených si vyžiadal dnes bombový útok pred budovou policajného ústredia v juhovýchodnej tureckej provincii Diyarbakir. Explózia auta naloženého výbušninami zabila aj ženu a dieťa, informovala spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na miestne médiá.

K výbuchu došlo v okrese Činar, pred vchodom do policajnej budovy. Explózia okrem nej poškodila aj neďaleké obytné domy. Trosky budovy začali prehľadávať záchranári. Po výbuchu útočníci údajne odpálili na budovu niekoľko rakiet.

Agentúra DPA, ktorá sa odvolala na miestne médiá, uviedla, že útočníci strieľali aj na bezpečnostné sily. K útoku sa bezprostredne neprihlásila žiadna skupina. Turecké úrady však z neho podozrievajú militantov zo zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK), ktorá je aktívna v tejto provincii, dodala BBC.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia