Vatikán prichýlil utečeneckú rodinu z Eritrey

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pápež František navštívil USA
Pápež František vyzval státisíce veriacich, ktorí sa zišli na omši vo Filadelfii - najväčšom podujatí počas jeho návštevy USA, aby boli otvorení zázrakom lásky. Svoju šesťdňovú cestu v krajine uzavrel posolstvom nádeje pre rodiny, slovami útechy pre obete sexuálneho zneužívania i varovaním pre amerických biskupov. Filadelfia, 27. september 2015. Foto: SITA/AP

Vatikán 14. januára (WebNoviny.sk) – Vatikán prichýlil druhú utečeneckú rodinu. O Afričanku a tri z jej piatich detí, medzi ktorými je aj dvojmesačné bábätko, sa postarala farnosť sv. Petra, informovala dnes talianska tlačová agentúra ANSA.

Farnosť ich ubytovala ich vo veľkom byte v blízkosti Vatikánu. Čoskoro k nim pribudnú zvyšné dve ženine deti, ktoré sa v súčasnosti nachádzajú v utečeneckom tábore v Etiópii, a ďalšia Eritrejčanka so svojím dieťaťom, dodala ANSA.

V septembri Vatikán oznámil, že prichýlil štvorčlennú rodinu sýrskych utečencov z Damasku s dvoma deťmi. Krátko predtým pápež František vyzval všetky katolícke farnosti v Európe, aby prejavili pohostinnosť najmenej jednej rodine utečencov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pápež František