Islamský štát sa prihlásil k zodpovednosti za útok v Jakarte

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Islamský štát
Foto: SITA/ AP

Káhira 14. januára (WebNoviny.sk) – Militantná organizácia Islamský štát (IS) sa prihlásila k zodpovednosti za dnešný útok strelnými zbraňami a bombami v centre indonézskej metropoly Jakarta, pri ktorom zahynulo sedem ľudí vrátane piatich útočníkov. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

Niekoľko vojakov kalifátu v Indonézii si vybralo za terč skupinu križiackych spojencov, ktorá bojuje proti Islamskému štátu v Jakarte, a umiestnilo viacero výbušných zariadení. Tie explodovali vtedy, keď štyria vojaci zaútočili ľahkými zbraňami a pásmi s výbušninami,“ napísala extrémistická organizácia vo vyhlásení.

IS ďalej uviedol, že zabitých bolo 15 ľudí, ale podľa oficiálneho údaju indonézskej vlády je obetí sedem. Tlačová agentúra spriaznená s Islamským štátom dnes už skôr zverejnila podobnú správu o prihlásení sa IS k zodpovednosti za útok. Podľa indonézskej vlády bolo útočníkov päť, nie štyria.

Pri dnešných explóziách a streľbe v rušnom centre Jakarty prišlo o život päť útočníkov a dvaja ďalší ľudia – Kanaďan a Indonézan.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát