Začala platiť dohoda medzi USA a Ukrajinou o otvorenom nebi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lietadlo
Foto: ilustračné, Thinkstock

Washington 15. januára (WebNoviny.sl) – Dohoda medzi Spojenými štátmi a Ukrajinou o liberalizácii vzdušného priestoru nadobudla účinnosť, oznámil vo štvrtok večer tajomník ukrajinského ministra pre infraštruktúru Volodymyr Omeľan.

„Americké veľvyslanectvo na Ukrajine informovalo, že všetky právne formality boli dokončené a dohoda medzi vládami Ukrajiny a USA o leteckej doprave nadobudla účinnosť,“ citovala Omeľana agentúra Interfax-Ukrajina.

Spojené štáty a Ukrajina podpísali dohodu o otvorenom nebi 14. júla 2015, uvádza sa na stránke amerického ministerstva zahraničných vecí.

Dokument podpísali vo Washingtone tajomníčka amerického rezortu diplomacie pre hospodársky rast, energetiku a životné prostredie Catherine Novelliová a ukrajinský minister pre infraštruktúru Andrij Pyvovarskyj.

„Dohoda posilňuje bilaterálne hospodárske vzťahy a uľahčuje rozvoj civilnej leteckej dopravy medzi USA a Ukrajinou. Je to príklad pevných väzieb priateľstva a spolupráce medzi našimi dvoma krajinami,“ uvádza americké ministerstvo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia