Zatkli podozrivého zo spolupráce s atentátnikmi v Paríži

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Teroristický útok v Paríži
Teroristické útoky, ktoré sa v piatok 13. novembra odohrali v Paríži, si vyžiadali najmenej 150 mŕtvych a vyše 200 zranených, z toho 80 vo vážnom stave. útoky sa odohrali na šiestich lokalitách vrátane národného štadióna Stade de France, kde došlo k dvom samovražedným bombovým atentátom a jednej explózii nálože. Najkrvavejším útokom bola streľba v koncertnej sále Bataclan, kde mala vystúpenie americká rocková skupina Eagles of Death Metal. Traja teroristi ozbrojení automatickými zbraňami tam postrieľali najmenej 120 ľudí. Foto: SITA/AP

Rabat 18. januára (WebNoviny.sk) – Marocká polícia dnes údajne zadržala muža podozrivého z väzieb na páchateľov útokov v Paríži, pri ktorých vlani v novembri zahynulo 130 ľudí. Informovala o tom BBC.

Zadržaný muž je marocký občan, ktorý bojoval v Sýrii v radoch islamistov zo skupiny Front an-Nusra, a následne sa stal členom extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

Vo všeobecnosti sa predpokladá, že parížske útoky boli prinajmenšom sčasti naplánované v Bruseli. V rámci ich vyšetrovania zatkli už belgické úrady viacero osôb.

Pri parížskych útokoch na bary, reštaurácie, divadlo Bataclan a národný futbalový štadión Stade de France zabila 13. novembra skupina teroristov 130 ľudí a ďalších vyše 350 osôb zranila. K útokom sa neskôr prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia