Švédi zadržali 14 mužov, mali chystať útok na migrantov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Do školy vtrhol maskovaný útočník, mečom zabil učiteľa
Foto: SITA/AP

Štokholm 9. februára (WebNoviny.sk) – Polícia vo švédskom hlavnom meste Štokholm zatkla 14 mužov na základe podozrenia z prípravy útokov na azylové stredisko neďaleko metropoly. S odvolaním sa na dnešné vyjadrenie polície o tom informovala agentúra Reuters.

Podľa policajného hovorcu Larsa Byströma boli počas zatýkania, ku ktorému došlo v pondelok večer v meste Nynäshamn ležiacom 60 kilometrov južne od Štokholmu, objavené v automobiloch rozličné zbrane, nie však strelné.

Policajný hovorca neidentifikoval zadržaných mužov, avšak verejnoprávna rozhlasová stanica Sveriges Radio citovala miestne bezpečnostné zdroje, ktoré potvrdili, že ide o Poliakov, pravdepodobne členov pravicových zoskupení.

Byström ďalej uviedol, že zadržané osoby sú podozrivé z prípravy útoku s priťažujúcimi okolnosťami a plánovaného podpaľačstva, bližšie detaily odmietol poskytnúť.

Zatknutie prichádza v čase vzrastajúceho odporu verejnosti voči migrantom a správ o útokoch proti utečeneckým strediskám v tejto škandinávskej krajine, ktorá sa vlani stala poprednou európskou destináciou blízkovýchodných migrantov, keď do nej prišlo 163.000 žiadateľov o azyl.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia