Pápež na Popolcovú stredu vyzval ľudí, aby boli citlivejší

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Papez frantisek
Pápež vo svojej homílii opísal pôstne obdobie ako vhodný čas pre uskutočnenie "pokusu byť citlivejšími a milosrdnejšími" k ostatným ľuďom. Foto: SITA/AP

Vatikán 10. februára (WebNoviny.sk) – Pápež František pri príležitosti dnešného slávenia Popolcovej stredy potrel popolom čelá cirkevných činiteľov, rádových sestier a bežných katolíkov počas omše v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne. Týmto sa začína predveľkonočný pôst, obdobie pokánia a modlitieb. Popol symbolizuje smrteľnosť.

Pápež vo svojej homílii opísal pôstne obdobie ako vhodný čas pre uskutočnenie „pokusu byť citlivejšími a milosrdnejšími“ k ostatným ľuďom, píše agentúra AP. Dodal, že pôst predstavuje príležitosť na praktizovanie striedmosti a schopnosti podeliť sa. František od svojho zvolenia za pápeža požaduje, aby bola cirkev menej prísna a kritická.

Pápež vyhlásil rok 2016 za Svätý rok milosrdenstva, počas ktorého majú veriaci – pri splnení obvyklých podmienok – možnosť získať plnomocné odpustky. Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi tvrdí, že ľudia sú zraňovaní samotným „zlom, ktoré páchajú a ktoré i zažívajú“, pričom potrebujú zakúsiť odpustenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pápež František