Obetí zemetrasenia na Taiwane je 67, živé objavili iba psy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Taiwan
Počet obetí silného sobotňajšieho zemetrasenia s magnitúdou 6,4 stúpol na najmenej 38. Foto: SITA/AP

Tchaj-pej 11. februára (WebNoviny.sk) – Počet ľudí, ktorí prišli o život pri sobotňajšom zemetrasení na Taiwane s magnitúdou 6,4, vzrástol v priebehu dneška na 67 a nezvestných je naďalej najmenej 57 ľudí, oznámili dnes večer taiwanské médiá.

Najmenej 65 z obetí zemetrasenia zomrelo v troskách 17-poschodového bytového domu, ktorý sa zrútil v meste Tchaj-nan.

Posledných živých ľudí vytiahli z trosiek budovy v pondelok. Hoci pátranie po možných preživších v Tchaj-nane pokračuje, dnešný silný dážď záchranné práce spomalil.

Záchranári dnes vyslobodili z trosiek domu červeného pudla, ktorý sa triasol, ale inak bol zrejme nezranený, informovala tlačová agentúra DPA. Dva ďalšie psy, bieleho maltézskeho pinča a žltého kríženca, zachránili v stredu.

V utorok boli zatknutí traja bývalí vedúci pracovníci firmy, ktorá zrútený bytový komplex postavila. Sú podozriví z nedodržania bezpečnostných predpisov pri výstavbe.

Taiwanský premiér Simon Čang v stredu nariadil, aby v pondelok, teda v prvý pracovný deň po skončení sviatku lunárneho nového roku, boli všetky zástavy na Taiwane stiahnuté na pol žrde na pamiatku obetí sobotňajšieho zemetrasenia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia