Moskovský súd odmietol žalobu Navaľného proti Putinovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alexej Navaľný
Niekdajší výrazný opozičný vodca sa v súčasnosti nachádza v domácom väzení. Foto: SITA/AP

Moskva 12. februára (WebNoviny.sk) – Moskovský súd sa dnes odmietol zaoberať žalobou, ktorú podal popredný predstaviteľ ruskej opozície Alexej Navaľnyj a obvinil v nej prezidenta Vladimira Putina z porušovania ruského protikorupčného zákona.

Kritik Kremľa Navaľnyj odovzdal spomenuté dokumenty na súde v moskovskom obvode Tverskoj. Podľa žaloby Putin nepriznal konflikt záujmov v súvislosti s nízkoúrokovým úverom vo výške 1,75 miliardy dolárov, ktorý bol poskytnutý spoločnosti, kde je akcionárom Kirill Šamalov – muž označený v dokumentoch ako Putinov zať.

Navaľnyj napísal vo štvrtok vo svojom blogu, že petrochemická spracovateľská spoločnosť Sibur, kde je členom predstavenstva Kirill Šamalov, dostala neobvykle nízku, dvojpercentnú úrokovú sadzbu na pôžičku od ruského Fondu národného majetku.

Tverský obvodný súd dnes žalobu odmietol, pretože nie je príslušným súdom na prerokovanie takejto veci, informovala hovorkyňa Anastasija Dzjurková, ktorú citovala ruská tlačová agentúra Interfax.

Populárny bloger a protikorupčný aktivista Navaľnyj, ktorý zohral kľúčovú úlohu v protiputinovských protestoch v Moskve v rokoch 2011-2012, na svojom účte na Twitteri napísal, že bude so svojím tímom ďalej predkladať tento prípad na súdoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexej NavaľnyjVladimir Putin