Výbuch plynu v ruskej Jaroslavli zničil päťposchodový dom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Po výbuchu plynu v Jaroslavli
Foto: SITA/AP

Moskva 16. februára (Webnoviny.sk) – Najmenej štyri obete na životoch si dnes vyžiadal výbuchu plynu v päťposchodovom bytovom dome v ruskom meste Jaroslavľ. Medzi obeťami je aj najmenej jedno dieťa, informovala agentúra TASS. Podľa agentúry RIA Novosti prišlo pri výbuchu o život sedem ľudí, oficiálne však túto bilanciu zatiaľ nikto nepotvrdil.

Päťposchodový dom je v dôsledku výbuchu poškodený do takej miery, že bude nutné ho zbúrať, uviedla RIA Novosti s odvolaním sa na hasičov. So zraneniami previezli do nemocnice deviatich obyvateľov domu, spresnil TASS. Nezraneným obyvateľom domu úrady poskytli náhradné ubytovanie. Evakuovaných bolo približne 130 osôb.

Gubernátor Jaroslavľskej oblasti Sergej Jastrebov uviedol, že situácia s počtom obetí a nezvestných je stále nejasná, pretože nie je známe, koľko ľudí bolo v bytoch, kde je oficiálne zaregistrovaných od 12 do 17 ľudí. Susedia však informovali, že jeden z bytov na poschodí, kde došlo k výbuchu, bol neobývaný.

Prípadom sa začala zaoberať prokuratúra. Podľa predbežného vyšetrovania bol príčinou zrútenia domu zrejme výbuch plynu v jednom z bytov na druhom poschodí. Väčšina bytových domov v Rusku má zavedený plyn, ktorý sa používa pri varení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia