Z vôd Stredozemného mora zachránili stovky migrantov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utečenci
Foto: SITA/AP

RÍM 23. februára (WebNoviny.sk) – Viac ako 700 migrantov, ktorí sa ocitli v núdzi po tom, ako do ich šiestich člnov začala vnikať voda, zachránili dnes v Stredozemnom mori medzi talianskym ostrovom Sicília a pobrežím severoafrického Tuniska. Informáciu priniesli tlačové agentúry Reuters a MTI s odvolaním sa na taliansku pobrežnú stráž.

Na palube jednej z lodí talianskeho námorníctva našlo dočasné útočisko 403 utečencov, telá ich štyroch spolucestujúcich vytiahli z vody už bez známok života.

Ďalšie talianske plavidlo pomohlo 219 topiacim sa a tretia talianska loď koordinovala záchranu 105 ľudí. O národnosti a štátnej príslušnosti migrantov správy z Talianska nehovoria.

Od začiatku roka prišlo do Európy viac ako 100.000 migrantov, z nich 97.325 do Grécka a ďalších 7507 do Talianska, vyplýva z dnes zverejnených údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM). Pre 410 ľudí sa plavby skončili tragicky, väčšina z nich (321) našla smrť vo vodách Egejského mora medzi tureckým a gréckym pobrežím.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia