Let do Bratislavy neplánovane pristál pre vyčíňanie Britov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ryanair
Foto: SITA/AP

BERLÍN 29. februára (WebNoviny.sk) – Šiestich Britov, ktorí cestovali z Londýna do Bratislavy na rozlúčku jedného z nich so slobodou, vykázal kapitán z lietadla po tom, ako na palube vyčíňali pod vplyvom alkoholu. Oznámila to nemecká spolková polícia.

Na Slovensko mierila na rozlúčku so slobodou v piatok večer skupina 12 Britov. Šiesti z nich, vrátane budúceho ženícha, sa však dostali len po letisko Berlín-Schönefeld. Tam sa totiž kapitán letu spoločnosti Ryanair so 170 pasažiermi rozhodol neplánovane pristáť, keďže muži narušovali bezpečnosť na palube a nerešpektovali pokyny posádky.

Počas letu muži zo Southamptonu vo veku 25-28 rokov podľa hovorcu nemeckej polície opakovane vstávali a vyvádzali, jeden z nich sa dokonca vyzliekol. Keď im palubný personál odmietol ďalšie alkoholické nápoje, začali byť agresívni, píše agentúra DPA.

Na letisku Berlín-Schönefeld už na výtržníkov čakali príslušníci spolkovej polície. Pre obvinenia z porušenia zákona o bezpečnosti leteckej dopravy im teraz hrozia pokuty vo výške do 25 000 eur. Okrem toho by od nich mohla letecká spoločnosť požadovať náhradu škody.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Ryanair