Utečenci v tábore Džungľa sa búria, žena si preťala zápästie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utečenci v Calais
Foto: ilustračné, SITA/AP

Calais 1. marca (WebNoviny.sk) – Približne dve desiatky migrantov, protestujúcich proti demolácii rozsiahleho tábora pri prístavnom meste Calais na severe Francúzska, v utorok okupovalo strechy provizórnych príbytkov v obkľúčení políciou. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Pomalá likvidácia búd a stanov pri Calais pokračuje, ako to nariadili úrady. Migrantov, ktorí tam žijú v nedôstojných podmienkach, to však hnevá. V tábore totiž čakali na príležitosť dostať sa trajektom cez Lamanšský prieliv alebo Eurotunelom až do Británie, kde chceli začať lepší život.

Muž a žena na streche počas dnešného protestu varovali políciu, aby sa viac nepribližovala. Policajti to však urobili a žena si prerezala zápästia. Muža zbili obuškami a oboch dali zo strechy dolu. Žena je pri vedomí, ale jej zdravotný stav nie je zatiaľ známy.

Francúzske úrady pripisujú vinu za prebiehajúci protest skupine aktivistov No Borders (Bez hraníc). Tábor v blízkosti Calais, prezývaný aj Džungľa, je v súčasnosti domovom pre približne 4000 migrantov, ide teda o pokles oproti 6000 osobám z vlaňajšieho decembra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia