Zavraždiť dieťa mi prikázal Alah, tvrdí pestúnka z Moskvy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Súd uvalil väzbu na ženu podozrivú z vraždy dievčatka
Gulčehra Bobokulovová Foto: SITA/AP

Moskva 2. marca (WebNoviny.sk) – Moskovský súd nariadil vziať do väzby ženu, ktorá je podozrivá z vraždy dievčatka, o ktoré sa starala ako pestúnka, informovala agentúra Interfax. Žena pôvodom z Uzbekistanu zostane vo väzbe dva mesiace. Na otázku novinárov ohľadom motívov vraždy v stredu 38-ročná žena povedala, že jej to „prikázal Alah“, a opäť potvrdila spáchanie zločinu.

Došlo k nemu uplynulý pondelok vo štvrti na severozápade Moskvy. Vyšetrovaním sa zistilo, že pestúnka v pondelok ráno počkala, kým rodičia dievčatka odídu s jeho starším súrodencom z bytu. Z neznámych dôvodov potom dievčatko zavraždila, sťala mu hlavu, byt podpálila a z miesta činu ušla. Bezhlavé telo dievčatka našli hasiči privolaní k likvidácii požiaru v byte.

Ženu, oblečenú v hidžábe, s odrezanou hlavou dieťaťa v rukách a vykrikujúcu „Alláhu akbar“, zadržali v blízkosti stanice metra Okťabrskoje Pole. V čase zatýkania bola zrejme pod vplyvom psychotropných látok. Vyšetrovaním sa zistilo, že v rodine, kde došlo k vražde, pracovala Gulčehra Bobokulovová ako pestúnka tri roky. Starala sa o dve deti a rodičia nemali k jej práci žiadne výhrady ani si u nej nevšimli nič podozrivé. V januári odcestovala na dovolenku do rodného Uzbekistanu, kde žijú jej tri deti.

S prípadom oboznámený zdroj dnes pre Interfax uviedol, že uzbecké úrady ruských vyšetrovateľov informovali, že lekári u podozrivej Bobokulovovej už v roku 1999 diagnostikovali ťažkú formu schizofrénie. Podľa nich bola kvôli tomu niekoľkokrát hospitalizovaná. Vyšetrovatelia podľa Interfaxu predpokladajú, že ženu k činu mohli naviesť neznáme osoby, ktoré sú stále na slobode. Iný zdroj v tíme vyšetrovateľov podľa agentúry Reuters však uviedol, že žena zrejme nemala komplicov.

Brutálna vražda dievčatka bola pre Rusko šokom. Mnohí Moskovčania aj dnes prinášali k stanici metra, kde páchateľku vraždy v pondelok zadržali, kytice kvetov, hračky a zapaľujú tam sviečky na pamiatku malej obete.

https://www.youtube.com/watch?v=sYSjXQbi8rQ

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia