Bez elektriny je v Stredočeskom kraji ešte tisíc domácností

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zima
Foto: SITA/AP

Praha 3. marca (WebNoviny.sk) – Kalamitný stav, ktorý vyhlásili po intenzívnom snežení v utorok ráno v Stredočeskom kraji České energetické závody (ČEZ), dnes naďalej platí v okresoch Benešov, Příbram, Praha-východ a Praha-západ. Bez elektriny bolo v stredu ráno ešte stále asi tisíc domácností, informuje server iDnes.cz.

„Počas večera a v noci sa montérom poruchových čiat podarilo obnoviť dodávky na hladine vysokého napätia v okrese Benešov a Praha-východ. V súčasnosti pracujeme na odstránení porúch na hladine nízkeho napätia,“ uviedla pred 7.00 h ráno v tlačovej správe hovorkyňa Skupiny ČEZ pre severné a stredné Čechy Soňa Holingerová. Výpadok elektriny postihol v utorok tisíce domácností.

Hovorkyňa vyjadrila očakávanie, že počas dneška odstránia montéri zvyšné poruchy na vysokom napätí a obnovia dodávky elektriny do domácností. „Predpokladáme ale, že sa budú ešte objavovať poruchy na nízkom napätí, najmä v rekreačných oblastiach, ktorých je v stredných Čechách relatívne veľa,“ citoval ju iDnes.cz.

Uviedol, že komplikácií v doprave na českých a moravských cestách v dôsledku sneženia ubudlo, väčšina komunikácií je mokrá, ale bez snehu, ujazdený sneh je iba vo vyšších polohách. Vodiči však musia dávať pozor na poľadovicu a hmly, osobitne na Vysočine.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať