Video: V Istanbule zastrelili dve ženy, zaútočili na políciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Video: V Istanbule zastrelili dve ženy, zaútočili na políciu
Foto: SITA/AP

ISTANBUL 3. marca (WebNoviny.sk) – Istanbulská polícia zastrelila dve ženy, ktoré sa po svojom dnešnom útoku na políciu ukrývali v budove neďaleko miesta činu. Dvaja policajti utrpeli menšie zranenia. Ženy boli identifikované ako členky zakázanej krajne ľavicovej skupiny Revolučný ľudový oslobodzovací front (DHKP-C), informovala štátna tlačová agentúra Anadolu bez uvedenia zdroja.

Záznam z bezpečnostnej kamery zachytával dnešný útok oboch žien – ako strieľajú na policajný autobus pred policajnou stanicou na istanbulskom predmestí Bayrampaša a hádžu naň ručný granát, potom mieria na samotnú stanicu. Ručný granát neexplodoval, spresnila agentúra AP. Obe militantky po útoku na políciu z miesta činu ušli na vozidle a ukryli sa vo vnútri neďalekej budovy na predmestí Bayrampaša.

Polícia následne budovu obkľúčila a podnikla zásah, keďže útočníčky nereagovali na výzvy, aby sa vzdali, a dokonca spustili streľbu do policajtov, uviedla televízia NTV. Guvernér Istanbulu Vasip Šahin oznámil, že obe útočníčky boli pri zásahu zabité. Dodal, že dvaja policajti utrpeli zranenia – jedného zranilo rozbité sklo pri útoku žien na autobus a druhý sa zranil pri zásahu v budove.

DHKP-C podnikla okrem iných útokov aj samovražedný bombový atentát na americké veľvyslanectvo v roku 2013, keď zahynul ochrankár. Militanti DHKP-C strieľali takisto vlani na americký konzulát v Istanbule. Dnešný útok sa stal v období nárastu násilia, ktoré Turecko zažíva od vlaňajšieho leta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať