Poľský prezident Duda mal nehodu, skončil mimo cesty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Krízu na Ukrajine by mali riešiť aj susedia, navrhuje Poľsko
Foto: SITA/AP

Varšava 5. marca (WebNoviny.sk) – Poľský prezident Andrzej Duda sa dnes vyjadril k piatkovej nehode svojej prezidentskej limuzíny, ktorej večer počas jazdy po diaľnici praskla a následne sa celkom roztrhla zadná pneumatika. Opancierované BMW aj s hlavou štátu dostalo šmyk a skončilo mimo cesty na roli, informovala poľská tlačová kancelária PAP.

To sa nemalo stať,“ povedal prezident reportérom v lyžiarskom stredisku Istebna v sliezskych Beskydách a dodal, že odborníci príčinu nehody vyšetria. Už v piatok večer Duda v televízii vysoko ocenil schopnosti vodiča, ktorý dokázal udržať auto pod kontrolou.

K nehode došlo v Opolskom vojvodstve, na diaľnici A4 neďaleko mestečka Lewin Brzeski. Prezident so sprievodom bol na ceste do obce Karpacz, kde sa mal zúčastniť na lyžiarskom šampionáte poslancov.

Minister vnútra Mariusz Blaszczak v piatok večer zdôraznil, že auto, ktoré havarovalo, bolo bezpečné a pravidelne používané. A dodal, že okolnosti nehody preskúma osobitná komisia, ktorú vymenuje šéf Úradu pre ochranu ústavných činiteľov (BOR).

V apríli 2010 zahynul pri leteckej katastrofe vládneho špeciálu v ruskom Smolensku poľský prezident Lech Kaczynski s celým 95-členným sprievodom a posádkou. BOR následne sprísnil podmienky prepravy ústavných činiteľov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrzej DudaLech Kaczynski