Pilot hrozil, že havaruje s lietadlom, ak ho opustí manželka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lietadlo
Foto: ilustračné, thinkstock

Rím 7. marca (WebNoviny.sk) – Polícia zabránila vzlietnuť z rímskeho letiska Fiumicino pilotovi dopravného lietadla, ktorý sa vyhrážal, že zámerne havaruje, ak ho opustí manželka. Informoval o tom britský denník Independent.

Na zámer nemenovaného talianskeho pilota upozornila políciu jeho manželka, ktorej poslal výhražnú textovú správu. V tej tvrdil, že zabije seba aj ďalších 200 pasažierov letu smerujúceho z Ríma do Japonska.

Manželka mu totiž údajne predtým oznámila, že ho opustí. Muž jej najprv pohrozil samovraždou. Keď to však nezabralo, tvrdil, že havaruje aj s lietadlom plným cestujúcich.

Polícia pilota – štyridsiatnika – zaistila len niekoľko minút pred vzlietnutím lietadla a následne nahradila iným bez upovedomenia pasažierov. Incident, ktorý sa stal ešte vlani v januári, držali úrady až doposiaľ v tajnosti. Pilot je momentálne suspendovaný a podrobuje sa psychiatrickej liečbe.

K incidentu došlo len dva mesiace pred tým, ako nemecký kopilot Andreas Lubitz zámerne narazil s civilným lietadlom Airbus A320 nízkonákladovej leteckej spoločnosti Germanwings do alpského svahu, pričom zahynulo 150 ľudí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andreas Lubitz