Šéf SBU pobúril Rusov, toto povedal o útoku v Bruseli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Teror v Bruseli: Výbuchy otriasli letiskom a metrom
Letiskom Zaventem v Bruseli v utorok krátko pred 08.00 h SEČ otriasli najmenej dve explózie. Očití svedkovia lokalizovali miesto explózie do odletovej haly, kde sa registrujú cestujúci na medzinárodné lety, najmä do USA. Cestujúcich z letiska evakuovali autobusmi. Brusel, 22. marca 2016. Foto: Georgian Public Broadcaster via AP

KYJEV 22. marca (WebNoviny.sk) – Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) Vasyľ Hrycak nevylúčil „ruskú stopu“ za útokmi v Bruseli. Povedal to pred novinármi v Kyjeve, informovala agentúra Ukrinform. „Nebol by som prekvapený, ak sa za týmito útokmi v Bruseli objaví ruský stopa,“ povedal Hrycak.

Na jeho slová krátko na to reagoval ruský premiér Dmitrij Medvedev, uviedla agentúra TASS. „Šéf SBU, ktorý hovorí o účasti Ruska na teroristických útokoch v Bruseli, je hlupák,“ napísal Medvedev na svojom facebookovom účte.

Obrazom: Teroristický útok v Bruseli

Na Hrycaka reagovalo aj ruské ministerstvo zahraničných vecí. „Toto človek nemôže povedať. Je to mimo ľudského chápania. Úprimnú sústrasť tým, ktorých životy závisia od rozhodnutí týchto neľudí,“ uviedla na Facebooku hovorkyňa rezortu Marija Zacharovová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dmitrij Medvedev