USA pôjdu agresívne po Islamskom štáte, tvrdí Barack Obama

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: SITA, AP

Buenos Aires 23. marca (WebNoviny.sk) – Spojené štáty pôjdu agresívne po extrémistickej organizácii Islamský štát (IS), vyhlásil dnes americký prezident Barack Obama, ktorý vyzval svet, aby spojil svoje sily v boji proti terorizmu.

Šéf Bieleho domu, ktorého slová cituje agentúra AP, prisľúbil i pomoc svojej krajiny vo vyšetrovaní utorkových bombových útokov v belgickom hlavnom meste Brusel. Obama zároveň označil porážku IS za „svoju najvyššiu prioritu“.

Fundamentalisti z IS sa prihlásili k zodpovednosti za bruselské útoky, pri ktorých zahynulo najmenej 34 ľudí a vyše 200 utrpelo zranenia.

Obrazom: Teroristický útok v Bruseli

Obamova stratégia boja proti terorizmu sa zameriava na vedenie IS a zničenie útočísk tejto džihádistickej skupiny v Sýrii a Iraku, ako aj na politické riešenie sýrskej občianskej vojny.

Americký prezident predmetné vyhlásenia učinil na spoločnej tlačovej konferencii s argentínskym prezidentom Mauriciom Macrim v Buenos Aires. Obama pricestoval na návštevu Argentíny v stredu po troch dňoch strávených na Kube.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barack Obama