Moslim prial kresťanom veselú Veľkú noc, zabil ho islamista

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Moslim prial kresťanom veselú Veľkú noc, zabil ho islamista
Foto: SITA/AP

Londýn 27. marca (WebNoviny.sk) – Vo štvrtok v noci zabili v Glasgowe moslimského obchodníka, ktorý zaželal kresťanom veselú Veľkú noc. Škótska polícia uviedla, že zabitie vyšetruje ako nábožensky motivované. V piatok a v sobotu sa uskutočnili na pamiatku 40-ročného Asada Shaha večerné pobožnosti, informovala tlačová agentúra AP.

Muž podľa všetkého zverejnil na Facebooku výzvu k náboženskej harmónii: „…veľmi šťastné veľkonočné sviatky, najmä pre môj milovaný kresťanský národ!“ Polícia uviedla, že v súvislosti so smrťou Shaha zatkla 32-ročného muža. Podľa polície ide o moslima, jeho totožnosť však nezverejnili a zatiaľ nebol z ničoho obvinený.

Prvá ministerka Škótska, Nicola Sturgeonová, sa zúčastnila na piatkovej pobožnosti na podporu Shaha a jeho rodiny v Glasgowe. Mnohí tam zapálili sviečky a nechali kvety. Na akcii, ktorú na jeho počet zorganizovali v sobotu miestni tínedžeri, sa za slabého dažďa zúčastnilo asi 150 ľudí.

Škótska polícia informovala, že „prebieha úplné vyšetrovanie na zistenie všetkých okolností jeho smrti, ktorú považujú za nábožensky motivovanú.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Nicola Sturgeonová