Miloš Zeman nemá ťažkosti s vnímaním. Vždy vie, čo hovorí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miloš Zeman
Český prezident Miloš Zeman. Foto: SITA/AP

PRAHA 4. apríla (WebNoviny.sk) – Český prezident Miloš Zeman je vo vynikajúcej kondícii a neexistuje prekážka, ktorá by mu bránila prípadne znova kandidovať na post hlavy štátu. V rozhovore pre časopis Týden to uviedol Martin Holcát, ktorý vedie lekárske konzílium dozerajúce na Zemanov zdravotný stav.

Podľa Holcáta, ktorý pôsobí vo Fakultnej nemocnici v pražskom Motole, zodpovedá Zemanov zdravotný stav jeho vyššiemu veku, avšak zásadnejšie ťažkosti nemá a podľa vlastného vyjadrenia sa mu darí výborne. Ak sa skutočne Zeman rozhodne obhajovať prezidentský mandát, čo Holcát na základe „série signálov“ predpokladá, budú ľudia oboznámení aj s bližšími podrobnosťami o prezidentovom zdravotnom stave.

Lekár v tejto súvislosti odmietol špekulácie o prezidentovom duševnom zdraví, ktoré sa v ostatnom čase objavili. Podľa Holcáta nemá Zeman nijaké ťažkosti s vnímaním času ani priestoru a vždy vie, čo hovorí. „Mnohí mladí ľudia totiž myslia ďaleko pomalšie a s väčšími ťažkosťami než on,“ uviedol podľa spravodajského servera Novinky.cz Holcát, ktorý priznal, že pri poradách konzília občas žasne nad Zemanovou kondíciou.

Prezident, ktorý je náruživý fajčiar a má kladný vzťah k alkoholu, trpí cukrovkou a pre neuropatiu nervov dolných končatín využíva pri chôdzi paličku. Lekári mu vraj tiež diagnostikovali 40-percentný stratu sluchu. Na jeseň roku 2013 si poranil koleno, kvôli čomu bol niekoľko týždňov odkázaný na invalidný vozík. Sám Zeman už predtým uviedol, že sa k prípadnej kandidatúre vyjadrí na jar budúceho roka, doplnili Novinky.cz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miloš Zeman