CIA nemá informácie o teroristickej hrozbe voči Maďarsku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Budapešť
Foto: ilustračné, Thinkstock

Budapešť 6. apríla (WebNoviny.sk) – Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) nemá informácie o konkrétnej teroristickej hrozbe namierenej proti Maďarsku. Vyhlásil to poradca predsedu maďarskej vlády pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi, ktorého citovala agentúra MTI.

Maďarská vláda sa obrátila na CIA so žiadosťou o poskytnutie informácií po tom, čo poľský denník Rzeczpospolita v pondelok uviedol, že americká tajná služba medzi možnými cieľmi teroristických útokov menovala Varšavu, Berlín a Budapešť. Denník s odvolaním sa na neoficiálne zdroje napísal, že CIA informovala poľskú spravodajskú službu ABW o možných „paralelných útokoch teroristov na organizovaných masových podujatiach“ v uvedených mestách.

„Poľské správy CIA nepotvrdila, nemá informácie o konkrétnej hrozbe,“ povedal Bakondi. Ak by takáto hrozba existovala, Spojené štáty by – ako zdôraznil – Maďarsko upozornili. „Budapešť pravidelne dostáva informácie z USA, maďarské orgány sa totiž aktívne zúčastňujú spolupráce tajných služieb,“ zdôraznil poradca.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie CIA Central Intelligence Agency