Polícia uzavrela letisko Schiphol, zadržala podozrivého muža

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia uzavrela letisko Schiphol, zadržala podozrivého muža
Foto: SITA/AP

Amsterdam 13. apríla (WebNoviny.sk) – Ťažko ozbrojení príslušníci vojenskej polície uzavreli v utorok neskoro večer na niekoľko hodín letisko Schiphol v holandskom Amsterdame po tom, ako zatkli muža za nešpecifikované podozrivé správanie.

Zároveň privolali odborníkov na zneškodňovanie výbušnín, aby prekontrolovali mužovu batožinu. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP. Polícia v ochrannom výstroji, kuklách a s guľometmi hliadkovala na letisku štyri hodiny, kým prebiehalo vyšetrovanie. To spôsobilo, že tam uviazli veľké počty cestujúcich, ktorí sa nemohli dostať do svojich zaparkovaných áut, keďže časti letiska boli uzavreté.

Táto zhoršená bezpečnostná situácia zväčša nenarušila lety na rušnom letisku a aj vlaky prichádzali na tamojšiu stanicu podľa časového plánu.

Hovorca vojenskej polície Alfred Ellwanger dnes v skorých ranných hodinách uviedol v telefonáte pre agentúru AP, že v batožine zatknutého muža „sa nenašli žiadne nebezpečné materiály“ a prísne bezpečnostné opatrenia boli zrušené.

Ellwanger informoval, že zatknutý muž zostáva vo väzbe a vyšetrujú ho. Hovorca nemal k dispozícii žiadne podrobnosti o mužovej totožnosti. Ellwanger dodal, že zatknutie nasledovalo „po nahlásení podozrivej situácie“, ale nespresnil to. Holandsko sa nachádza v stave vysokej pohotovosti od samovražedných bombových útokov z minulého mesiaca v susednom Belgicku, na bruselskom letisku a na stanici metra, kde teroristi zabili 32 ľudí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia