Tínedžerka napadla policajta, plánovala 'mučenícku operáciu'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia
Foto: SITA/AP

BERLÍN/KARLSRUHE 15. apríla (WebNoviny.sk) – Nemecká prokuratúra dnes oznámila, že 15-ročné dievča, ktoré vo februári v Hannoveri pobodalo policajta, vyšetrujú medzičasom aj pre podozrenie z podpory teroristickej organizácie.

Safia S., ktorej priezvisko nezverejnili vzhľadom na ochranu súkromia, bola dosiaľ vo väzbe pre podozrenie z pokusu o vraždu a vážne ublíženie na zdraví po tom, ako 26. februára na železničnej stanici v Hannoveri napadla príslušníka spolkovej polície kuchynským nožom a spôsobila mu život ohrozujúce zranenia.

Spolková prokuratúra v piatkovom oznámení uviedla, že nemecká tínedžerka marockého pôvodu od novembra 2015 „prijala radikálnu džihádistickú ideológiu“ skupiny Islamský štát (IS) a bola v internetovom kontakte s členmi tejto skupiny v Sýrii.

Podľa prokuratúry Safia S. cestovala do Istanbulu v nádeji, že sa jej podarí dostať do Sýrie, jej matka ju však priviedla späť do Nemecka. Počas pobytu v Turecku ju ale členovia IS presvedčili, aby vykonala „mučenícku operáciu“ v Nemecku.

O prípade informovali agentúry AP a DPA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať