Afganské sily zvádzajú v Kundúze prudké boje s Talibanom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Afganským parlamentom otriasol výbuch
Hnutie Taliban zaútočilo v pondelok na budovu afganského parlamentu. Najskôr odpálili útočníci pri vstupe bombu a následne začali prestrelku s bezpečnostnými zložkami, ktorým sa podarilo všetkých šiestich ozbrojencov usmrtiť. Prestrelka, ktorá trvala asi dve hodiny má za následok 19 zranených, medzi nimi štyri ženy. Miestna televízia priniesla informáciu o tom, že medzi zranenými boli aj tri deti. Foto: SITA/AP

Kábul 16. apríla (WebNoviny.sk) – Afganské bezpečnostné sily zvádzajú už druhým dňom prudké boje s militantmi z hnutia Taliban, ktorí sa v rámci svojej každoročnej jarnej ofenzívy pokúšajú o ovládnutie severoafganskej provincie Kundúz. Informovala o tom agentúra DPA.

„V bojoch, ktoré sa začali v piatok a pokračovali aj dnes ráno, zahynulo najmenej 28 príslušníkov Talibanu a ďalších 38 militantov utrpelo zranenia,“ uviedol hovorca polície v Kundúze. V bojoch s Talibanom padli aj traja príslušníci afganskej polície a ďalší štyria utrpeli zranenia.

Hovorca Talibanu Zabiulláh Mudžáhid správy o počte zabitých bojovníkov svojho hnutia poprel a označil ich za nepravdivé. Militantom z Talibanu sa vlani 28. septembra podarilo obsadiť rovnomenné hlavné mesto provincie Kundúz, avšak po ťažkých bojoch s afganskými špeciálnymi jednotkami sa z neho 13. októbra stiahli.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia