Azylanta súdia za znásilnenie chlapca vo viedenskej plavárni

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Plávanie
Foto: SITA/AP

Viedeň 26. apríla (WebNoviny.sk) – Rakúske orgány predviedli dnes pred súd mladého Iračana, ktorý je obvinený zo znásilnenia desaťročného chlapca na jednej z viedenských plavární. Nemenovaný žiadateľ o azyl sa v tejto kauze zodpovedá aj zo sexuálneho zneužívania mladistvej osoby a ohovárania, informuje verejnoprávna stanica ORF.

Obvinený muž vo veku 20 rokov prišiel do Rakúska vlani 13. septembra ako utečenec po tzv. balkánskej trase. Kúpele Theresienbad vo viedenskej štvrti Meidling, kde sa znásilnenie stalo, navštívil začiatkom decembra v sprievode iného, 15-ročného utečenca, ktorý bol v Rakúsku už dlhšie a svojmu krajanovi slúžil ako tlmočník.

Obeť znásilnenia, s ktorou sa páchateľ údajne zamkol v kabínke na toaletách, utrpela rozsiahle poranenia vyžadujúce si hospitalizáciu na detskej klinike. Iračana zadržali priamo na plavárni, pričom tvrdil, že na zločine sa podieľal i jeho spoločník, čo však poprel i samotný znásilnený chlapec. Obvinený sa neskôr k znásilneniu priznal s tým, že „podľahol svojej náruživosti“, keďže v tom čase „už štyri mesiace nemal sex“.

Proces s Iračanom, ktorému v prípade uznania viny hrozí desaťročný pobyt vo väzení, hneď v prvý deň odročili pre požiadavku na vypracovanie psychiatrického posudku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia