Nálety zasiahli nemocnicu v Aleppe, zomreli desiatky ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sýria
Aleppo bolo pred vojnou obchodnou metropolou krajiny. Foto: SITA/AP

Bejrút 28. apríla (WebNoviny.sk) – Na vyše 60 sa zvýšila bilancia obetí, ktoré si vyžiadala najnovšia vlna náletov na sýrske mesto Aleppo. K týmto leteckým útokom došlo za necelých 24 hodín, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na monitorovacie skupiny a aktivistov.

Najmenej 27 ľudí prišlo v Aleppe o život pri zásahu nemocnice podporovanej organizáciou Lekári bez hraníc (MSF) a Červeným krížom. Nemocnica je teraz mimo prevádzky. Medzi zabitými sú lekári aj pacienti vrátane detí.

Aleppo je momentálne jedným z hlavných bojísk sýrskej občianskej vojny; nedávno uzavreté prímerie prestalo platiť a mierové rokovania v Ženeve stagnujú. Vyslanec OSN pre Sýriu Staffan de Mistura vyzval dnes Spojené štáty a Rusko, aby obnovili mierové rozhovory, ktoré podľa neho „visia na vlásku“.

Identita vojenských lietadiel, ktoré nálety podnikli, nie je zatiaľ známa. Hlavný vyjednávač sýrskej opozície na mierových rokovaniach Muhammad Allúš obvinil z ničivých náletov na Aleppo vládu sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Sýrska armáda však tieto obvinenia poprela, uviedla agentúra Reuters.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať