Indonézska polícia smrteľne postrelila na Bali Francúza

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zbraň, pištol, náboje
Foto: shutterstock.com

JAKARTA 2. mája (WebNoviny.sk) – Indonézska polícia smrteľne postrelila francúzskeho občana, ktorý dobodal v pondelok na smrť policajta, keď kládol odpor počas zatýkania na ostrove dovolenkárov Bali. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na indonézsku políciu.

Policajný šéf na Bali, generálmajor Sugeng Priyanto, uviedol, že bývalého bojovníka zmiešaných bojových umení Amokraneho Sabeta postrelili pri potýčke pred jeho prenajatou vilou v oblasti Badung. Priyanto povedal, že polícia dostala sťažnosti od obyvateľov, ktorí Sabeta označili za násilníckeho výtržníka. Sabet, ktorý žil na Bali dva roky, údajne často nosil nôž, obťažoval ľudí a jedával v reštauráciách bez zaplatenia.

Sabet, ktorému vypršali turistické víza vlani v septembri, sa v pondelok podľa policajného šéfa oháňal nožom, keď ho policajti a zamestnanci prisťahovaleckého úradu prišli zatknúť. Sabet začal týchto verejných činiteľov prenasledovať a opakovane bodol jedného policajta, ktorý následne padol na zem. Ostatní policajti na neho vystrelili, keď nereagoval na tri výstražné výstrely, dodal Priyanto. Hovorca polície na Bali Hery Wiyanto informoval, že Sabeta si predtým dvakrát predvolali na vypočúvanie, tieto predvolania však roztrhal a neprišiel.

Sabet zomrel priamo na mieste incidentu, zatiaľ čo dobodaný policajt – náčelník policajnej stanice v okrese Severná Kúta – zomrel neskôr v nemocnici.

Francúzske veľvyslanectvo v indonézskej metropole Jakarta potvrdilo, že Sabet bol francúzskym občanom, a dodalo, že indonézske úrady ich o prípade informovali.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia