Juh Španielska zasiahlo mierne zemetrasenie, škody nehlásili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zemetrasenie v španielskom meste Lorca
Zemetrasenie z 11. mája 2011 s magnitúdou 5,1 zanechalo po sebe v Lorce deväť mŕtvych a takmer 300 zranených. Foto: archívne, SITA/AP

Madrid 3. mája (WebNoviny.sk) – Oblasť okolo mesta Lorca na juhu Španielska zasiahlo v utorok mierne zemetrasenie s magnitúdou 3,7, ktoré rozochvelo budovy a vyvolalo evakuáciu tamojších škôl. Neboli však zaznamenané nijaké zranenia alebo škody na majetku, informovala agentúra AP s odvolaním sa na španielskych predstaviteľov.

Najnovšie zemetrasenie hlásili z oblasti Lorcy necelých päť rokov po tom, ako toto mesto zasiahli najničivejšie otrasy v Španielsku za posledné polstoročie.

Španielsky Národný zemepisný ústav informoval, že k pohybom zemskej kôry došlo v utorok krátko pred poludním a epicentrum sa nachádzalo v katastri obce Aledo, ležiacej približne desať kilometrov severovýchodne od Lorcy.

Zemetrasenie z 11. mája 2011 s magnitúdou 5,1 zanechalo po sebe v Lorce deväť mŕtvych a takmer 300 zranených, ako aj materiálne škody vo výške niekoľkých miliónov eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať