Policajt zastrelil troch ľudí vrátane svojej manželky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policajt zastrelil troch ľudí vrátane svojej manželky
Eulalia Tordila našli v piatok blízko supermarketu, odkiaľ bol hlásený posledný prípad streľby. Foto: SITA/AP

Washington 7. mája (WebNoviny.sk) – Príslušníka americkej polície podozrivého z troch útokov strelnou zbraňou obvinili v noci na sobotu v jednom z prípadov z vraždy prvého stupňa, informovala agentúra AP. Muž identifikovaný ako 62-ročný Eulalio Tordil je podozrivý z troch útokov strelnou zbraňou, ktoré sa odohrali v piatok a vo štvrtok na rôznych predmestiach hlavného mesta Washington.

Z vraždy prvého stupňa bol Tordil obvinený v súvislosti so zastrelením svojej 44-ročnej manželky Gladys. Pri tomto útoku utrpel strelné zranenie aj muž, ktorý Tordilovej manželke prišiel na pomoc. Tordil bol v tejto kauze obvinený z útoku. Tordila našli v piatok blízko supermarketu, odkiaľ bol hlásený posledný prípad streľby, informuje agentúra AP.

Útoky na washingtonských predmestiach Beltsville, Bethesda a Aspen Hill si vyžiadali v priebehu 24 hodín celkovo troch mŕtvych a troch zranených. Tordil je príslušníkom tzv. Federálnej ochrannej služby, ktorá má na starosti bezpečnosť v objektoch amerických federálnych orgánov. Podľa údajov denníka The Washington Post ho ešte v marci stiahli z aktívnej služby po tom, ako sa údajne vyhrážal svojej manželke, že jej ublíži, ak ho opustí.

Prípady streľby na ľudí a policajná operácia s cieľom dolapiť páchateľa podľa AP oživili v oblasti Washingtonu spomienky na udalosti z roku 2002, keď v meste a jeho okolí tri týždne vyčíňal ostreľovač John Allen Muhammad. Vtedajšia dráma sa začala práve na predmestí Aspen Hill, pričom zahynulo celkovo 10 ľudí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe John Allen