Hotel v Káhire zachvátil veľký požiar, zranil desiatky ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hotel v Káhire zachvátil veľký požiar, zranil desiatky ľudí
Foto: SITA/AP

Káhira 9. mája (WebNoviny.sk) – Najmenej 74 ľudí utrpelo zranenia pri požiari, ktorý skoro ráno pohltil hotel a niekoľko neďalekých budov v rušnej nákupnej oblasti s lacným tovarom v centre egyptskej metropoly Káhira. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na egyptské záchranné služby. Neboli hlásené žiadne úmrtia a väčšina zranených mala ťažkosti s dýchaním, dodali záchranné služby. Polovicu ľudí ošetrili na mieste a zvyšok previezli do blízkych nemocníc.

Príčina požiaru, ktorého uhasenie trvalo šesť hodín, nebola bezprostredne známa a vyšetrovanie prebieha. Na likvidácii ohňa sa podieľali armádne požiarne vozidlá a mnoho vozidiel káhirského požiarneho zboru. Požiar vypukol dnes, krátko po nedeľnej polnoci, vo vnútri šesťpodlažného hotela Andalusia v ľudnatej a zanedbanej káhirskej štvrti Ataba. Plamene sa rýchlo rozšírili najmenej na tri priľahlé budovy vrátane skladu, uviedlo vo vyhlásení egyptské ministerstvo vnútra, ktoré citovala štátna tlačová agentúra MENA.

V čase, keď evakuovali hotelových hostí a na miesto dorazili požiarne vozidlá, plamene už pohltili desiatky stánkov predavačov a malých obchodov na ulici. Hasiči na vrchu žeriavov zápasili celé hodiny, aby oheň zlikvidovali. Niektorí rozbili okná, aby cez ne dostali do budov a na vyššie poschodia požiarne hadice. Pouliční predavači liezli balkónmi do skladu, aby zachránili svoj tovar.

Mnohí predavači neveriacky sledovali, ako plamene pohlcujú ich tovar, ktorý mal podľa ich slov hodnotu státisícov dolárov. „Celá oblasť bola v plameňoch – budovy aj naše obchody,“ povedal jeden z predavačov Ahmad Gamál. „Zo všetkého ostali len trosky a chaos,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia