Čínsky prezident zablahoželal Kim Čong-unovi k novému titulu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Obrovská vojenská prehliadka v Pchjongjangu
Severná Kórea si v sobotu pripomenula 70. výročie založenia vládnucej Kórejskej strany práce obrovskou vojenskou prehliadkou, ktorú sledoval vodca Kim Čong-un. Po vodcovom prejave nasledoval pochod vojakov vo formáciách, najprv však išli oddiely vojakov oblečených v štýle revolučnej armády, ktorá bojovala v druhej svetovej vojne proti Japonsku. Vrcholom prehliadky bola skupina medzikontinentálnych balistických striel, hoci nie je známe, že by boli aj úspešne otestované. Pchjongjang, 10. október 2015. Foto: SITA/AP

Soul 10. mája (WebNoviny.sk) – Čínsky prezident Si Ťin-pching oficiálne zablahoželal severokórejskému vodcovi Kim Čong-unovi k jeho zvoleniu za predsedu Kórejskej strany práce (KSP). Podľa agentúry DPA môže ísť o náznak zlepšenia vzťahov medzi Čínou a Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR), ktoré sú v ostatnom čase napäté.

Podľa oficiálnej severokórejskej tlačovej agentúry KCNA čínsky prezident zaslal Kim Čong-unovi „vrúcne“ blahoželanie k zvoleniu do novej funkcie predsedu KSP v mene celého Ústredného výboru Komunistickej strany Číny. Kim bol aj doteraz šéfom strany, ale len s titulom prvého tajomníka.

Kim Čong-una do novej funkcie zvolili v pondelok, ktorý bol posledným dňom zjazdu KSP. Ten sa uskutočnil po prvýkrát po 36 rokoch a v kultúrnom dome v Pchjongjangu sa na ňom zišlo viac ako 3400 delegátov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Kim Čong-unSi Ťin-pching