Pražské letisko zavedie systém rozpoznávania tvárí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lietadlo
Foto: ilustračné, Thinkstock

Praha 15. mája (WebNoviny.sk) – Pražské Letisko Václava Havla zavedie nové bezpečnostné opatrenia, akým je rozpoznávanie tvárí špeciálnymi kamerami. S vedením letiska o nich hovorili premiér ČR Bohuslav Sobotka a minister vnútra Milan Chovanec, ktorých cituje webový portál Českého rozhlasu (ČRo).

O použití kamier, ktoré dokážu rozpoznávať tváre, rozhodla česká vláda minulý rok. Podľa Chovanca by sa toto opatrenie malo na letisku zrealizovať počas nasledujúceho polroka až roka. Podľa Sobotku by sa bezpečnostné opatrenia mali znovu prehodnotiť a zmeniť, bližšie detaily tejto iniciatívy však neuviedol.

Kamery majú byť umiestnené pri turniketoch, kde cestujúci predkladajú svoje pasy. Hovorilo sa aj o zvýšení bezpečnosti v okolí letiska, konkrétne o dohľade nad prístupovými trasami.

„Cieľom vlády je podporiť všetky kroky k tomu, že budeme schopní pasažierom a návštevníkom zabezpečiť maximálne bezpečnostné štandardy. Teroristické útoky, najmä tie posledné v Bruseli, sú dostatočným varovaním,“ povedal Sobotka.

České ministerstvo vnútra a Český aeroholding pripravia pre Bezpečnostnú radu vlády materiál, ktorý zhrnie ochranu letísk v republike i možnosť ďalších bezpečnostných opatrení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bohuslav Sobotka