Muž útočil nožom v nákupnom centre, zastrelil ho policajt

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Muž útočil nožom v nákupnom centre, zabil dvoch ľudí
Motív útokov je predmetom vyšetrovania, štátna polícia však uviedla, že nenašla dôkazy o spojení s terorizmom. Foto: SITA/AP

Taunton 11. mája (WebNoviny.sk) – Traja ľudia vrátane útočníka zahynuli v utorok v americkom štáte Massachusetts pri útokoch nožom v miestnom dome a nákupnom stredisku. S odvolaním sa na úrady o tom informovala agentúra AP. Prokuratúra v okrese Bristol v noci na stredu oznámila, že 28-ročný Arthur DaRosa z mesta Taunton, južne od Bostonu, havaroval so svojím autom pri miestnom dome, do ktorého vošiel a pobodal tam dve ženy.

Jedna z nich, vo veku 80 rokov, podľahla zraneniam v nemocnici, druhú hospitalizovali so životu nebezpečnými zraneniami. DaRosa následne v regionálnom nákupnom centre Silver City Galleria prerazil autom výklad jedného z obchodov. Vnútri napadol viacerých ľudí a v jednej z reštaurácii bodol ďalšie dve obete vrátane 56-ročného muža, ktorý neskôr zomrel.

Útočníka v reštaurácii zastrelil policajt, ktorý bol práve mimo služby, dodal zástupca prokuratúry. Motív útokov je predmetom vyšetrovania, štátna polícia však uviedla, že nenašla dôkazy o spojení s terorizmom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať