Romney: Trump neukázal daňové priznanie, lebo skrýva 'bombu'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Donad Trump
Foto: SITA/AP

Washington 12. mája (WebNoviny.sk) – Nominant republikánskej strany vo voľbách amerického prezidenta v roku 2012 Mitt Romney neustále vyvíja tlak na Donalda Trumpa, aby zverejnil svoje daňové priznania. Skutočným dôvodom, prečo Trump dosiaľ nezverejnil daňové priznania, je podľa Romneyho to, že miliardár skrýva v dokumentoch „bombu mimoriadnej veľkosti“. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Obvinenie sa objavilo v stredu v sarkastickom odkaze na Facebooku práve v čase, keď pravdepodobná demokratická nominantka na prezidentský úrad Hillary Clintonová skritizovala Trumpa za nedostatočnú transparentnosť v tejto záležitosti.

Trump uviedol v utorok 10. mája v rozhovore pre AP, že podľa jeho názoru nemá povinnosť zverejňovať daňové priznania a do novembra ich nezverejní – ak do dňa prezidentských volieb, teda do 8. novembra, nebude ukončený prebiehajúci audit jeho financií. Trump dodal, že nedá svojim právnikom pokyn, aby zverejnili jeho daňové priznania, ak kontrola nebude dovtedy ukončená.

Romney označil neochotu Trumpa zverejniť daňové priznania pred dňom prezidentských volieb za „diskvalifikačnú“. V Spojených štátoch je posledné tri desaťročia už tradíciou, že nominanti na prezidentský úrad z oboch strán zverejňujú daňové priznania.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Donald TrumpHillary ClintonováMitt Romney