Video: Putin si chcel pozrieť nový džíp, kľučka sa odtrhla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Putin
Ruský prezident Vladimir Putin na inšpekcii novej ruskej vojenskej techniky. Foto: SITA/AP

Moskva 13. mája (WebNoviny.sk) – Prehliadku novej ruskej vojenskej techniky, ktorý vo štvrtok čiernomorskom letovisku Soči absolvoval ruský prezident Vladimir Putin, sprevádzalo faux-pas. Prezidenta totiž zaujal jeden z exponátov – vojenský džíp UAZ Patriot, na ktorý sa dá namontovať veľkorážny guľomet.

Auto si chcel prezrieť aj zvnútra, ale kľučka na dverách na strane spolujazdca sa zasekla. Keď sa dvere pokúsil otvoriť generál Alexandr Ševčenko, kľučka mu zostala v ruke.„Chlapík,“ povedal mu na to Putin a zasmial sa. Pristupovať k tejto príhode s humorom – ako ku kuriozite a „nepreháňať s reakciami“ – odporučil aj hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, keď ho novinári žiadali o vyjadrenie k incidentu.

Ubezpečil ich, že kľučka je už na svojom mieste. Dodal, že „netreba čakať ani nijaké disciplinárne opatrenia“. „Táto historka nemá nič spoločné s kvalitou auta, nemôže poslúžiť ako zámienka na jeho hodnotenie, preto k podobným kuriozitám pristupujte s humorom a zhovievavosťou,“ vyzval Peskov.

Podľa RIA Novosti konštruktéri vysvetlili, že k faux-pas s dvermi došlo pre to, že boli zablokované, keďže motor ešte nebol naštartovaný.

https://www.youtube.com/watch?v=QDKYlM7GXSw

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dmitrij PeskovVladimir Putin