Pri Madride horí skládka pneumatík, tisíce ľudí evakuovali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pri Madride horia desaťtisíce pneumatík, zasahujú vrtuľníky
Foto: SITA/AP

Madrid 13. mája (WebNoviny.sk) – Španielske úrady nariadili v piatok urýchlenú evakuáciu približne 9000 osôb žijúcich v rozľahlom bytovom komplexe v meste Seseňa neďaleko skládky pneumatík, kde ešte ráno vypukol rozsiahly požiar. S odvolaním sa na vyhlásenia tamojších úradov o tom informovala agentúra AP.

Administratíva autonómneho regiónu Kastília-La Mancha, kde sa nachádza aj Seseňa, uviedla, že svoje domovy v zmienenom bytovom komplexe už v priebehu dňa stihlo opustiť asi 8000 obyvateľov. Pri evakuácii obyvateľov komplexu pomáhajú aj sanitky.

Požiar na skládke pneumatík vypukol v skorých ranných hodinách. Jeho príčina nie je doposiaľ známa, no úrady sa domnievajú, že bol založený úmyselne. K zraneniam podľa dostupných informácií nedošlo.

Obrovský mrak hustého čierneho dymu, ktorý sa pri horení pneumatík vytvoril, bolo vidieť až Madridu, ktorý je od skládky vzdialený viac ako 30 kilometrov. Podľa tlačovej agentúry EFE mohlo byť na skládke do 100.000 kusov pneumatík. Skládka sa nachádza medzi mestami Seseňa, ktoré patrí do regiónu Kastília-La Mancha, a mestom Valdemoro v Madridskom regióne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať