V Iraku útočilo najmenej štrnásť samovražedných atentátnikov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bagdadom otriasla séria bombových útokov
Pred skončením niekoľkoročného zákazu vychádzania otriasla Bagdadom séria smrtiacich bombových útokov. Irak, 7. február 2015. Foto: SITA/AP

Bagdad 14. mája (WebNoviny.sk) – Najmenej šesť ľudí zahynulo v sobotu pri útoku viac ako desiatich samovražedných atentátnikov, ktorí vnikli do obytného a vládneho komplexu v meste Ámiríja Fallúdža, ležiaceho približne 65 kilometrov západne od irackej metropoly Bagdad. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa miestneho policajného náčelníka do komplexu, v ktorom sa okrem obytných domov nachádza aj policajná stanica a niekoľko vládnych inštitúcií, vniklo ráno najmenej 14 samovražedných útočníkov. Piati z nich sa odpálili počas boja s bezpečnostnými silami, ostatní sa zabarikádovali vo viacerých budovách komplexu a neskôr boli zneškodnení.

Pri útoku zahynulo päť príslušníkov irackých ozbrojených síl a jeden civilista, ďalších najmenej 18 osôb utrpelo zranenia. Ámiríja Fallúdža leží približne 30 kilometrov južne od mesta Fallúdža, ktorá je hlavnou baštou extrémistickej organizácie Islamský štát v irackej provincii Anbár.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať