Na juhu Afganistanu havarovalo azerbajdžanské lietadlo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Havária lietadla spoločnosti Air Algerie
Stroj spoločnosti Air Algérie zmizol z radarov približne 50 minút po štarte z hlavného mesta Burkina Faso Ouagadougou. Na palube stroja patriaceho španielskej spoločnosti Swiftair, od ktorého si ho Air Algérie prenajímala, bolo 51 Francúzov, 27 občanov Burkina Faso, osem Libanončanov, šesť Alžírčanov, piati Kanaďania či štyria Nemci. Príčina leteckého nešťastia bolo zlé počasie. Foto: SITA/AP

Kábul 19. mája (WebNoviny.sk) – Na juhu Afganistanu havarovalo azerbajdžanské nákladné lietadlo, pričom zahynulo sedem z deviatich osôb na palube. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie azerbajdžanského leteckého úradu.

Lietadlo havarovalo v stredu večer miestneho času (16.30 SELČ) počas štartu z vojenského letiska neďaleko mesta Laškargáh, metropoly provincie Helmand. Na zmienenom letisku operuje kontingent americkej a afganskej armády.

Podľa azerbajdžanských médií sa na palube lietadla nachádzalo päť Azerbajdžancov, traja Ukrajinci a jeden Uzbek. Informácie o zdravotnom stave ľudí, ktorí haváriu prežili, zatiaľ nie sú známe.

K havárii došlo v relatívne pokojnej časti provincie Helmand, v ktorej sú inak aktívni povstalci z islamistického hnutia Taliban.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať