Muž, ktorý prenikol k Buckinghamskému palácu, bol vrahom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Buckinghamský palác
Buckinghamský palác Foto: SITA/AP

Londýn 20. mája (WebNoviny.sk) – Muž zadržaný po tom, ako preliezol plot a prenikol na nádvorie Buckinghamského paláca – londýnskeho sídla britskej kráľovnej Alžbety II., je odsúdený vrah. Po priznaní k najnovšiemu činu ho dnes odsúdili na štyri mesiace väzenia. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

Prokurátor Tom Nicholson uviedol, že Dennis Hennessy (41) sa v stredu pred zadržaním približne desať minút prechádzal po záhrade paláca. Muž nebol ozbrojený. Pri zatýkaní sa opýtal: „Je madam doma?“, čo je zdvorilostné oslovenie kráľovnej. Podľa zdrojov bola Alžbeta II. v tom čase v paláci.

Hennessyho odsúdili za vraždu bezdomovca, ktorú spáchal v roku 1992, avšak z výkonu trestu bol podmienečne prepustený. V piatok mu súd v Londýne udelil štvormesačný trest za nedovolený vstup do chráneného objektu a poškodzovanie cudzej veci.

V priebehu desaťročí sa do londýnskeho sídla britskej kráľovnej pokúšalo dostať viacero narušiteľov. Najznámejším je prípad Michaela Fagana, ktorému sa v roku 1982 podarilo preniknúť do kráľovninej spálne, keď bola ešte v posteli. Panovníčka sa s narušiteľom desať minút rozprávala a následne privolala pomoc.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alžbeta II.Tom Nicholson