Náskok Clintonovej pred Trumpom sa zmenšil na tri percentá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hillary Clintonová
Prezidentská kandidátka Hillary Clintonová hovorí k svojim podporovateľom po víťazstve v Južnej Karolíne. Columbia, 27. február 2016. Foto: SITA/AP

Washington 22. mája (WebNoviny.sk) – Náskok demokratickej kandidátky na úrad amerického prezidenta Hillary Clintonovej pred republikánskym súperom Donaldom Trumpom sa v prieskume zmenšil iba na tri percentá.

Do novembrových prezidentských volieb chýba vyše päť mesiacov, ale výsledok prieskumu zatiaľ naznačuje, že to bude tesný súboj. O prieskume, uskutočnenom pre americkú spravodajskú televíziu NBC News a pre denník Wall Street Journal (WSJ), v nedeľu informovala televízia.

Clintonová, ktorá je stále vážnou favoritkou na získanie demokratickej nominácie do prezidentských volieb, vedie so 46 percentami hlasov pred predpokladaným republikánskym nominantom Trumpom – zaňho v prieskume hlasovalo 43 percent registrovaných voličov. Tento trojpercentný rozdiel zapadá do možnej odchýlky prieskumu plus alebo mínus 3,1 percenta.

V apríli mala Clintonová v prieskume 11-percentný náskok pred Trumpom – získala 50 percent a jej rival 39 percent hlasov opýtaných. Demokratka mala od vlaňajšieho decembra pred Trumpom neustále dvojciferný náskok. Prieskum pre NBC News a WSJ sa uskutočnil 15.-19. mája medzi 1000 registrovanými voličmi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald TrumpHillary Clintonová