Zosuv pôdy obmedzil vlakovú dopravu medzi Drážďanmi a Prahou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vlak
Foto: ilustračné, SITA/AP

Schmilka 24. mája (WebNoviny.sk) – Železničnú dopravu na trati medzi Ústí nad Labem a Drážďanami, ktorú museli dočasne prerušiť v dôsledku zosuvu svahu v nemeckej spolkovej krajine Sasko, v utorok popoludní čiastočne obnovili.

Diaľkové rýchliky, ako aj nákladné vlaky – na trati využívanej pre spojenie Berlína s Prahou, Bratislavou, Budapešťou či Viedňou – zatiaľ premávajú len po jednej koľaji, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu Nemeckých železníc (DB). Najviac zostáva postihnutá lokálna železničná doprava.

Prerušenie železničnej dopravy spôsobil zosuv sutiny, do ktorej v pondelok večer nabehol nákladný vlak. Udalosť pri nemeckej pohraničnej obci Schmilka si nevyžiadala nijaké zranenia, rušeň uvedeného vlaku sa však vykoľajil a uvoľnenie trasy si vyžadovalo veľké pracovné nasadenie. Pozdĺž uzavretého úseku železnice dočasne premávali autobusy.

Na sprejazdnení druhej z koľají sa naďalej pracuje, uviedla hovorkyňa. Tieto práce potrvajú minimálne do večera, možno až do nočných hodín.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia