Austrálčan dostal vo Vietname za drogy doživotie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Thinkstock

Hanoj 1. júna (WebNoviny.sk) – Súd v južnom Vietname odsúdil Austrálčana Nathana Andrewa Jamesa na doživotie za obchodovanie s drogami. Informovala o tom tlačová agentúra AP. Ľudový súd v Hočiminovom Meste uznal Jamesa za vinného tento týždeň počas jednodňového procesu, uviedla dnes nemenovaná predstaviteľka súdu.

Jamesa (34) zatkli v októbri 2013, keď ho zamestnanci letiska odbavovali pred odletom do Austrálie. Colní úradníci totiž našli v jeho batožine ukrytého 1,5 kilogramu heroínu. V obžalobe sa uvádzalo, že James dlhoval určitú sumu peňazí mužovi menom Tim. Ten navrhol, že dlh Jamesovi odpíše, ak bude súhlasiť a vezme heroín v dvoch kufroch z Vietnamu do Austrálie.

James povedal na súde, že kufre od muža dostal, ale odmietol tvrdenie, že vedel o ukrytom heroíne. Toto jeho vysvetlenie však súd neuznal, informovala súdna predstaviteľka. James mohol dostať dokonca trest smrti, ale súd vzal do úvahy jeho duševné poruchy.

Vietnam má jedny z najprísnejších protidrogových zákonov na svete a obchodovanie už so 100 gramami heroínu sa tam trestá smrťou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať