Kráľovná Alžbeta a jej psy sú na obálke Vanity Fair

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kráľovná Alžbeta a jej psy sú na obálke Vanity Fair
Na snímke na obálke sedí kráľovná na deke pred kríkom ruží na Windsorskom zámku. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 1. júna (WebNoviny.sk) – Na obálke najnovšieho vydania časopisu Vanity Fair, ktoré vyjde v piatok 3. júna, je britská kráľovná Alžbeta II. so svojimi štyrmi psami. Autorkou snímky je renomovaná americká fotografka Annie Leibovitz, ktorá kráľovnú fotografovala na Veľkú noc pri príležitosti jej 90. narodenín.

Kráľovnú vyfotografovala aj s jej manželom, princom Philipom a táto snímka sa spoločne s troma ďalšími oficiálnymi objaví vo vnútri časopisu. Na snímke na obálke sedí kráľovná na deke pred kríkom ruží na Windsorskom zámku. Má pri sebe svoje štyri psy, ktoré sa volajú Willow, Holly, Candy a Vulcan. Fotografka uviedla, že najdojemnejšie na tomto fotografovaní bolo, že to všetko boli nápady kráľovnej, pričom sa potvrdilo, čo jej všetci vraveli – že kráľovná býva vo Windsore uvoľnená.

Alžbeta II., ktorá každoročne oslavuje narodeniny dvakrát, mala 21. apríla 90 rokov. Oficiálne s celou krajinou ich oslavuje v júni vojenskou prehliadkou, na ktorej sú zastúpené krajiny britského Spoločenstva národov (Commonwealthu). Tento rok sa prehliadka a oficiálne oslavy kráľovniných narodenín budú konať v sobotu 11. júna.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alžbeta II.Britská kráľovná Alžbeta II.Kráľovná Alžbeta II.