Loď zachytila signál čiernej skrinky zrúteného airbusu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Francúzska loď zachytila zrejme signál čiernych skriniek
Oblasť pátrania po lietadle egyptskej spoločnosti, ktoré sa zrútilo 19. mája, pričom zahynulo všetkých 66 ľudí na palube, sa zúžila na päť kilometrov. Foto: SITA/AP

KÁHIRA 1. júna (WebNoviny.sk) – Francúzska loď Laplace, ktorá sa v Stredozemnom mori zúčastňuje na pátraní po havarovanom lietadle Airbus A320 spoločnosti EgyptAir, zachytila signál vysielaný jeho tzv. čiernymi skrinkami.

Signál pochádza z jednej z jeho dvoch čiernych skriniek, potvrdil hovorca francúzskeho Úradu vyšetrovania a analýz pre bezpečnosť civilného letectva (BEA). Informovala o tom tlačová agentúra DPA. Loď zachytila signály z morského dna.

Obrazom: Prvé zábery trosiek havarovaného lietadla EgyptAir

Podľa stredajšieho vyhlásenia egyptských úradov sa k pátracím tímom tento týždeň pripojí aj loď John Lethbridge prepojená so spoločnosťou Deep Ocean Search. Obe lode majú zariadenia, ktoré by mali byť schopné vytiahnuť zapisovače údajov o lete a dianí v kabíne lietadla aj z veľkých hĺbok. Predpokladá sa, že sa nachádzajú v hĺbke 2500-3000 metrov pod hladinou mora.

Pátranie po zvukovom a dátovom záznamníku z pilotnej kabíny havarovaného Aibusu A320 bojuje s časom. Čierne skrinky, ktorých záznamy by mohli pomôcť objasniť záhadné zrútenie lietadla, vysielajú signál umožňujúci ich lokalizáciu len 30 dní. Oblasť pátrania po lietadle egyptskej spoločnosti, ktoré sa zrútilo 19. mája, pričom zahynulo všetkých 66 ľudí na palube, sa zúžila na päť kilometrov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie EgyptAir