Na univerzite v Los Angeles sa strieľalo, útočník zabíjal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Los angeles strelba
Na univerzite v Los Angele zasahovali aj príslušníci Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI). Foto: SITA/AP

LOS ANGELES 1. júna (WebNoviny.sk) – Streľbu v areáli Kalifornskej univerzity v Los Angeles (UCLA), pri ktorej zahynuli v stredu dvaja ľudia, prehlásila polícia za vraždu a samovraždu. Univerzitný kampus zároveň asi po dvoch hodinách od tiesňového volania označila bezpečný. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

Areál univerzity uzavreli v stredu dopoludnia miestneho času po správach, že v ňom došlo k výstrelom. Polícia následne vyzvala všetkých ľudí, aby univerzitu opustili alebo sa ukryli do bezpečia. Na mieste zasahovali početní príslušníci rôznych policajných zložiek vrátane pyrotechnickej jednotky či Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI). Len o dve hodiny od tiesňového volania však šéf losangelskej polície Charlie Beck areál vyhlásil za bezpečný.

Polícia podľa jeho slov našla v malej kancelárii v jednej z hlavných univerzitných budov obe obete, zbraň a tiež niečo, čo pripomínalo list na rozlúčku. Mená obetí polícia nezverejnila. Neuviedla ani to, či ide o študentov. Vedenie univerzity oznámilo, že kampus opäť otvorili ešte v stredu poobede miestneho času, výučbu však na zvyšok dňa zrušili, pričom opätovne by mala začať vo štvrtok.

UCLA, „vlajková loď“ celého systému Kalifornskej univerzity ležiaca v západnej časti mesta Los Angeles, má približne 43 000 študentov. Budúci týždeň sa na nej budú konať záverečné skúšky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať