Povodne na juhu Nemecka uväznili v školách stovky detí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Povoden nemecko
Povodne z viacerých oblastí na juhu Nemecka hlásia po tom, ako tieto časti krajiny v priebehu posledného týždňa zasiahla vlna prudkých búrok. Foto: SITA/AP

Berlín 1. júna (WebNoviny.sk) – Približne 350 detí v obci Simbach na území nemeckej spolkovej krajiny Bavorsko sa pripravovalo na prenocovanie v miestnej škole, kde uviazli v dôsledku rozvodnenia miestnych tokov po prudkých lejakoch.

Ďalších 250 školákov uväznila povodeň v bavorskej obci Triftern, väčšinu z nich sa však podarilo medzičasom vyslobodiť, informuje agentúra DPA.

Povodne z viacerých oblastí na juhu Nemecka hlásia po tom, ako tieto časti krajiny v priebehu posledného týždňa zasiahla vlna prudkých búrok. Tlaková níž Elvira už po sebe zanechala štyroch mŕtvych v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, zatiaľ čo z Bavorska hlásia veľké materiálne škody, vyčíslené predbežne na vyše desať miliónov eur.

Rozsah a rýchlosť povodní v Bavorsku mnohých obyvateľov zaskočila, polícia v tejto spolkovej krajine však zatiaľ neeviduje žiadne obete na životoch alebo zranenia. Ľudí, ktorí uviazli v budovách obklopených vodou, na niektorých miestach zachraňovali pomocou vrtuľníkov.

V obci Pfarrkirchen zaznamenali v priebehu šiestich hodín dažďové zrážky v objeme 32 litrov na štvorcový meter. Úrady v okrese Rottal-Inn vyhlásili pre povodne v niektorých obciach stav núdze.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia