Carreras rád spieva s fanúšikmi na Nou Campe, musí sa krotiť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
José Carreras
José Carreras príde na Slovensko Foto: Ilustračné foto SITA/AP

Berlín/Barcelona 5. júna (WebNoviny.sk) – Svetoznámy španielsky tenorista José Carreras (69) si na Nou Campe, domovskom štadióne katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona, rád spieva s fanúšikmi svojho obľúbeného tímu.

Podľa vlastných slov pre nemecký nedeľník Welt am Sonntag sa pokúša nebyť priveľmi hlasitý. Proti 100.000 divákom v hľadisku by i tak nemal šancu. José Carreras zároveň poznamenal, že pri povzbudzovaní futbalistov „Barcy“ si prirodzene nemôže vykričať pľúca, aspoň mu to káže zdravý rozum.

Občas sa však zabudne a nedokáže tomu zabrániť, pretože niektoré situácie na ihrisku vyvolajú veľké vášne. „Pokúšam sa však byť rozumný,“ dodal.

Hviezda svetových operných scén, ktorá porazila pred desaťročiami leukémiu a odvtedy prostredníctvom vlastnej nadácie pomáha hlavne malým pacientom s týmto vážnym krvným ochorením, sa na blížiacom sa svetovom turné chce rozlúčiť s vernými priaznivcami. Na začiatku decembra totiž rodák z Barcelony oslávi 70. narodeniny.

Carrerasovi obdivovatelia si jeho kumšt budú môcť vychutnať v mnohých európskych mestách vrátane Bratislavy, kde vystúpi 8. decembra, iba tri dni po životnom jubileu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe José Carreras
Firmy a inštitúcie FC Barcelona