Taliani sa už z práce neulejú. Nový zákon trestá lenivcov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Spánok
Dospelý človek vo veku 18 až 60 rokov by mal podľa CDC spať sedem a viac hodín. Foto: Thinkstock

Rím 16. júna (WebNoviny.sk) – Zamestnanci verejného sektora v Taliansku, ktorých prichytia, ako sa „ulievajú“ z práce, budú do 48 hodín dočasne vylúčení zo zamestnania a v priebehu mesiaca prepustení. Vyplýva to z nového zákona, ktorý v stredu schválil parlament po sérii medializovaných škandálov, informovala agentúra DPA.

„Ulievaniu je koniec. Ľudia, ktorí sa takto správajú, podvádzajú štát. Teraz si však budú musieť zbaliť veci a ísť domov; budú prepustení prísnym, ale spravodlivým spôsobom,“ vyhlásil premiér Matteo Renzi po zasadnutí kabinetu v Ríme.

Predseda vlády sa zároveň zmienil o prípade z mesta Sanremo, kde polícia vlani v októbri zistila, že až 75 percent pracovníkov mestskej rady si ráno označí príchod do práce, následne sa tam však už po zvyšok dňa neukáže. Jedného zamestnanca dokonca kamery zachytili, ako prišiel do práce len napoly oblečený, aby sa mohol vzápätí vrátiť do postele.

Ďalší podobný prípad zaznamenala polícia v stredu zdravotníckeho úradu v meste Caserta, kde sa 16 zamestnancov namiesto práci venovalo nakupovaniu, športu alebo rodinným záležitostiam.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Matteo Renzi